TV filminde, 1924 Erzurum-Pasinler depreminde yıkılan köyleri heyetiyle birlikte ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk’ü görürüz. Atatürk yıkıntılar arasında sessizce oturan yaşlı bir adama yaklaşır ve onunla sohbet eder. İhtiyarın zor durumuna karşın vakur tavrı, Atatürk’ü çok duygulandırır. Bu konuşmadan 6 ay sonra, “Anadolu’nun gururlu insanları bir daha kimseye muhtaç olmasın” diye Atatürk’ün talimatıyla Anadolu Sigorta kurulur. (Devamı içeride.)
TBWA ISTANBUL’un imzasını taşıyan kampanya filmi ve basın ilanı için dört hafta süren mekan ve kast çalışmaları yapıldı. Çekimlerin Erzurum’a kırk kilometre mesafede, gerçekten de depremde yıkılmış ve terk edilmiş Atlıkonak Köyü’nde yapılmasına karar verildi. Filmin gerçekliğini daha iyi yansıtmak adına köyün çeşitli yerlerine dönemi yansıtacak giydirmeler yapıldı. Dekor yirmi kişilik sanat ekibinin bir haftalık yoğun çalışması sonunda oluşturuldu. İstanbul çekimleri ise Sirkeci Büyük Postane’de yapıldı. Burada duvarların bir kısmı, Anadolu Sigorta kapısındaki tarihi fotoğrafa birebir uygunluk göstermesi amacıyla tekrardan inşa edildi.Atatürk’ün konuştuğu yaşlı adamı, doğru lehçede konuşabilmesi için gerçek bir Erzurumlunun canlandırması kararlaştırıldı. Bu rol için Erzurum ve çevre illerinde yaklaşık dört haftalık bir araştırma yapıldı. Dede rolüne hazırlanmak için Erzurum Devlet Tiyatrosu’ndan destek alındı. Bunun üzerine Erzurum’da yaşayan birçok dede aktör adayı olarak sıraya girdi ve deneme çekimlerinde kendini göstermeye çalıştı. Büyük bir hevesle ve heyecanla rollerini yapan dedeler arasından sonunda Sabahattin Bayraktutan filmde rol almayı başardı. Atatürk’ü canlandıracak oyuncuyu seçmek için de yoğun bir araştırma yapıldı, gazetelere ilanlar verildi. Sonunda Türkiye ve yurt dışında makyaj uzmanlarının görüşleri alınarak Mustafa Preşeva bu rol için uygun bulundu. Filmpark Prodüksiyon Şirketi adına yönetmenliğini Bahadır Karataş ve sanat yönetmenliğini Zafer Kanyılmaz’ın yaptığı filmin çekimlerinde her şeyin aslına uygun olması için büyük çaba gösterildi. Filmin kostümleri dönem kıyafetlerine birebir uygun olarak tasarlanıp dikildi. Filmin kostüm tasarımını aynı zamanda “Veda” filminin de kostüm tasarımcısı olan Baran Uğurlu üstlendi. Saç makyajı Özdemir Egemen ve Şenay Korgül tarafından yapıldı. Saç makyaj için, post prodüksiyon aşamasında da renk uyumu göstermesi amaçlı üç ayrı peruk hazırlandı ve yaklaşık dört saat sürdü. Film iki kamera ile çekildi: ARRICAM Light ve Movicam Compact. Filmin çekim tekniği için prodüksiyon şirketi çok yönlü araştırmalara girdi, laboratuvarda “blitch by pass” efekti için 5 aşamalı test yaptı. Bu efekte en yakın çalışmayı ortaya koymak için amaçlı film Spirit’te scan edilip, scratch‘te 2K grade edildi.
Kampanya, TV filmi, gazete ilanı, radyo spotu, internet ve diğer mecralardaki etkinliklerle destekleniyor.
Ajans: TBWAISTANBUL Prod: Filmpark Yönetmen: Bahadır Karataş Post Prodüksiyon: Sinefekt Müzik: Ömer Özgür Medya Ajansı: Carat