Kampanya öncesi en çok sorulan sorudur: Abi iyi bir storyboardçu var mı tanıdığın?
Bu yazı bu soruyu bir daha sordurmamak için hazırlandı. Bana da arada sorulan ve genelde cevabını birkaç iyi isimle verdiğim bir sorudur bu. Bunlarla birlikte sektörün iyi tanıdığı, çizim kalitesiyle birlikte hızı ve kadrajlarıyla senaryonun hakkını veren, çalıştığım ve en kısa zamanda çalışmak istediğim storyboard çizerlerini (ki bu tanım bu yazı için yapılıyor, aslında hepsi başarılı birer illüstratör, ressam, sanatçı) tek bir yazıda toparlamak istiyorum. Buyrunuz. (İsim önerilerinizi de bekliyorum.)
Metin Akbaş
MSÜ Resim Bölümü’nden bölüm arkadaşım, yetenekli bir sanatçı. Sadece storyboard değil, güzel sanatların tüm disiplinleriyle haşır neşir. İyi bir ressam, illüstratör, heykeltıraş vs. İşi anında anlar ve sorunsuz bir şekilde teslim eder. Yıllardır çalıştığım, gözümün hiç bir zaman arkada kalmadığı harika bir çizerdir. (Behance, Blog, DeviantArt)
—-
Behnan Shabbir
Mimar Sinan Grafik mezunu olan Behnan kıskanılası çizim tarzı ve renkleriyle en sevdiğim illüstratörlerden. Uykusuz’da Vedat Özdemiroğlu’nun köşesine vinyetler çizen Behnan’la birkaç kez çalışmıştık (1–2). İyi bir çizgi öykücü, illüstratör ve storyboard çizeri. (Behance)
—-
Tarık Tolunay
Usta çizerlerden Tarık Tolunay’ı ilk Gırgır’da, sonra Limon’da, Pişmiş Kelle ve Leman’dan takip etmiştim. Sonrasında ise özellikle illüstrasyonlarını çok beğenmiştim. 2003 yılından beri sektöre destek veren yetenekli çizerlerden biri Tarık Tolunay. Kesinlikle çalışmanız gereken iyi kalemlerden. (Behance, Website)
 —-
Yavuz Öztürk
İlk 2000’de Bahadır Boysal’ın çıkardığı Atom dergisinde tanıdım kendisini. Sonra Uykusuz’daki küçük köşesinde devam etti çizmeye. Karikatürist sanarken bayağı iyi bir illüstratör ve ressam olduğunu keşfettim. 2009 ise kendisini Young Talents bölümünde konuk etmiştim. Ayrıca Coca-Cola’nın Ramazan kampanyası için çalışmıştık. Bir süredir de “Şirin Pembe Bulut” adında bir e-dükkan işletiyor. (Website, Tumblr, Instagram)
—-
Aslı Yazıcıoğlu
Aslı da Atom’un eski çizerlerinden. Hacettepe GSF Heykel’den mezun, illüstrasyon, heykel ve animasyon yapıyor. 7 yıl Alametifarika’da storyboard, animatik ve illüstrasyon yaptıktan sonra şimdi serbest çizer olarak çalışıyor. (Website)
—-
Seyhan Argun
İstanbul’da yaşayan Seyhan Argun, illüstratör, storyboard ve çizgi roman çizeri. Facebook’taki sayfasından In-between Comics adını verdiği kısa çizgi öyküler yayınlıyor. Ayrıca yine aynı öyküleri şuradaki blogunda da devam ettiriyor. (Behance, Facebook, Website)
—-
Cem Özüduru
Genç illüstratör başarılı bir çizgi roman çizeri aynı zamanda. 2009’da yayınladığı Zombistan ve 2013’te hazırladığı Şafak Ayazı ile bilinen Cem, kısa hikaye, senaryo ve tiyatro oyunları da yazıyor. Aynı zamanda yeni bir filmin yönetmen koltuğunda. En son kendisinin karakter tasarımını ve çizimlerini yaptığı Bir Zamanlar Sahalarda adlı çizgi romanını okumuştum. Kesinlikle çok yönlü ve yetenekli bir sanatçı. (Website)
—-
Barış Keşoğlu
Birçok marka için storyboard hazırlayan Barış iyi bir illüstratör ve çizgi roman çizeri. (Website)
Kaan Demirçelik
Animatik, concept art, illüstrasyon ve çizgi roman dallarında gayet başarılı işler çıkaran Kaan Demirçelik birçok büyük markaya da storyboard çizerliği hizmeti vermiş ve vermeye devam ediyor.
Ertuğ, Mimar Sinan Heykel mezunu hızlı bir illüstratör. Konsept işlerle birlikte istediğiniz tarzda iş çıkartabilen, çizimi kuvvetli çizerin malesef bir sitesi yok. Blogu ise biraz eski ama yine de yeteneğini görmek için yeterli bence. İletişim için mailini kullanabilirsiniz. (ertugsonmez[@]gmail.com)
 —-
Ercüment Morgök
Mimar Sinan Grafik mezunu olan Ercüment Morgök okul zamanlarından bu yana storyboard ve illüstrasyon çiziyor. (Website)
—-
Koray Kuranel
Bugün tanıdığım kesinlikle listede olması gereken çok iyi bir çizgi roman ve storyboard çizeri kendisi. Özellikle DeviantArt‘taki portfolyosuna mutlaka bakmalısınız. Ayrıca Image Comics’in yayınladığı Jay Faerber’in yazdığı Point of Impact adlı siyah beyaz çizgo romanının da çizeri. (DeviantArt)
—- Necmi Yalçın
1971 İzmir doğumlu grafik tasarımcı ve illüstratör. Ankara’da çeşitli çizgi film şirketlerinde yardımcı animatör ve animatör olarak görev yapan Yalçın Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Grafik Tasarım ve Görsel Sanatlar eğitimi aldı. 2008’den beri Beşiktaş’ta kendi ofisinde çizgi eğitmeni ve çizer olarak reklam, sinema ve çizgiroman sektörüne çalışmalarını sürdürüyor. (Website)
Murat Başol
1973 İstanbul doğumlu, Mimar Sinan Üniversitesi GSF Resim Bölümü ve Eskişehir AÜ GSF Animasyon Bölümünde ögrenim gördü. Çarşaf, Avini, Fırfır, Dıgıl gibi mizah dergilerinde çizdi. Anima, Coretoon, Yoğurt, Sinefekt gibi stüdyolarda çalıştı. Çizgiroman ve sokak sanatıyla ilgileniyor. (Website)