“HIZLI ARAMA İÇİN ETİKETLER”

2017 YILININ PANTONE RENGİ “GREENERY”

Her daim sakinlik ve huzur sunan yeşil renk bu sene tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk tahtına oturdu.

2017’de sanattan teknolojiye, modadan tüm görsel araçlara pek çok yerde yeşil rengin etkisini hissedeceğiz. Pantone Renk Enstitüsü, her yıl olduğu gibi bu sene de pek çok sektörde takip edilen trendleri değerlendirerek yeşil rengi 2017’nin doğasına en uygun renk olarak seçti.

pantone-coy2017-elmaaltshift-2

Pantone Renk Enstitüsü yöneticisi Leatrice Eiseman “yeşil alan” anlamına gelen Greenery’nin yenilenme, tazelenme ve özünde güven barındırdığından bahsediyor. Dünyada yaşanan sosyal ve politik karmaşanın içinde bu rengin herkes için bir umut vaat edeceği düşünülüyor.

Yeşil renk yeni senenin rengi tamam ama bu yeşil hangi yeşil diye soracak olursanız ismi Greenery olan rengin bir de pantone kodu var; 15-0343. Eiseman’a göre yeşilin en canlı ve iddialı tonunun seçilmesinin sebebi, insanların kendilerini başarılı ve mutlu eden şeyleri yeniden keşfetme serüvenlerinde, yaşamlarını kendi kurallarına göre sürdürebilmeleri için Greenery’nin onlara güven ve cesaret sunuyor olması.

pantone-coy2017-elmaaltshift-4

1999 yılından beri seçtiği renklerle trendlere yön veren Pantone Renk Enstitüsü, geçen sene de cinsiyet eşitliğine vurgu yapmak amacıyla 2 renk seçmişti: Serenity (bebe mavisi) ve Rose Quartz (soluk pembe).

Via