Garvan Enstitüsü ile birlikte başlattıkları projeyle 4 kanser türünün tedavi sürecini hızlandırmak için çalışıyor. “Distributed Computing” adı verilen sistem sayesinde büyük bilgisayarların çözmesi gereken büyük veriler, işlemci olarak kullanılabilecek başka cihazlara gönderiliyor (örneğin akıllı telefonlar) ve her cihazın uzaktan katkısıyla veriler bir büyük bilgisayarın çözebileceğinden çok daha hızlı işleniyor. Her bir akıllı cihaz verinin bir kısmını çözüp ana bilgisayara geri gönderiyor ve binlerce cihaz ile işlem hızlandırılıyor.
Araştırmanın yürütüldüğü 4 kanser türünün tedavisi için ortaya çıkan medikal verilerin işlenmesinde bu uygulamayla tüm Android telefonlar destek verir hale geldiler. Evinizde siz uyurken telefonunuzu şarja takıyor ve isterseniz Wi-Fi ya da data paketi kullanarak sisteme bağlanıyorsunuz. Sistem sizin izin verdiğiniz ölçüde veriyi işlemesi için telefonunuza gönderiyor. Sonrasında telefonunuz kendine düşen görevi yapıp işlenmiş veriyi geri gönderiyor. Siz de böylelikle mışıl mışıl uyurken farkına varmadan kansere çözümün bir parçası oluyorsunuz. Proje Avustralya kökenli olduğu için önce o ülkelerdeki websitelerinde haber oldu sonra diğer ülkelere yayıldı.
Haber olmadan önce 5000 civarı telefonun desteğini almıştı; şimdi 33.000’ten fazla kullanıcı DreamLab’in telefonlarını kullanmasına izin vermiş. Bu da Garvan Enstitüsü’nün kendi bilgisayarının yapabileceğinden 1003 kat daha hızlı veri işlenmesini sağlıyor. (Şimdilik sadece Android telefonlarda ama yakında ios cihazlara da gelecek) Vodafone bu alanda ilk değil. Daha önce HTC de benzer bir uygulama olan Power to Give’i 2014 yılında duyurmuştu.