Lego ile şimdiye kadar yapılmış en çılgın proje: Bugatti Chiron’un tam boyutlu, sürülebilir bir modeli inşa edildi!
Lego’nun yaratıcı ekibinin hem İtalyan Grand Prix’sinde sergilenmesi için hem de kendi tutku projeleri olarak inşa ettikleri modelde bir milyondan fazla Lego Technic parçası kullanıldı. Öyle ki, motorları bile Lego parçalarından oluşuyor. (Technic; Lego’nun çubukları, dişlileri, aksları, motorları ve diğer parçaları birbirine bağlayan; tuğla ve bloklardan daha karmaşık parçalarının olduğu serisine deniyor.)
Lego, yapım sürecinin 13.500 saat sürdüğünü söylüyor. Geçen yılın Haziran ayında başlayan beyin fırtınalarından sonra Mart 2018’de modeli inşaa etmeye başlamışlar.
Dürüst olmak gerekirse araba tamamen Lego değil – 1.5 ton ağırlığında bir şeyle uğraşırken tabii ki plastik olayan bazı bileşenlere ihtiyaç var. Çelik çerçeve, bir çift pil, bazı 3D baskılı dişliler ve gerçek Bugatti tekerlekleri…
Daha da güzeli, araba hareket ediyor! 402+ km / saat hızıyla gerçek bir Chiron’la yetişemiyor elbet ama çekimlerde 20 km / saat hıza ulaştığı açıklandı, maksimum hızının da 30,5 km / saat olduğu söyleniyor. Oyuncak parçalarından yapılmış ve bir sürü plastik motorla çalışan bir araba için hiç fena değil. Lego Bugatti teorik olarak 5.3 beygir gücünde ve her biri 96 ayrı Lego motorundan oluşan 24 motor grubu ile çalışıyor.
Lego çılgın projesini Monza’daki İtalyan Grand Prix’sinde sergileyecek.